Comunicació ambiental

Aprèn, Serveis Ambientals organitza i coordina accions de comunicació ambiental per a les administracions i l’empresa privada. Dissenyem els continguts i editem materials de divulgació sobre qualsevol àmbit relacionat amb el medi ambient (soroll, residus, sostenibilitat, mobilitat…) adreçats a tota la població o a sectors específics i emprem els formats més escaients per a cada objectiu. També preparem campanyes d’informació ambiental a peu de carrer i porta a porta.

Entre vàries accions de comunicació, Aprèn s’ha encarregat de la senyalització de patrimoni històric i natural, del disseny i edició de guies d’itineraris, i de catàlegs d’arbres monumentals.

A continuació es poden veure alguns dels treballs realitzats per Aprèn en aquest àmbit temàtic (disseny, contingut i col·locació):

Disseny i continguts d’una guia de jardineria per a la utilització de flora autòctona i minimitzar l’ús de plantes exòtiques al Montseny, per encàrrec del Parc Natural del Montseny

Disseny i continguts d’una guia per identificar flora indicadora de prats per encàrrec del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Disseny i contingut del rètol de l’antic meandre del Tenes a Lliçà d’Amunt

Disseny i contingut del quadríptic informatiu del Programa Educatiu Apropa’t més al Besòs

Disseny i continguts del díptic informatiu de l’Agenda 21 supramunicipal de Tagamanent

Disseny i continguts del díptic informatiu de l’Agenda 21 supramunicipal d’Aiguafreda

Creació del material per a l’exposició de bolets de l’Escola Natura de Parets

Disseny i continguts d’una pancarta de fulles tardorals com a recurs educatiu

Guia_Plantes_indicadoresv3   aiguats

.

Entre els últims treballs de comunicació que ha realitzat Aprèn, Serveis Ambientals hi ha:

 • Creació del rètol interpretatiu dels aiguats  del Figaró l’any 1994 (2016).
 • Disseny i continguts d’una guia de jardineria per a la utilització de flora autòctona i minimitzar l’ús de plantes exòtiques al Montseny, per encàrrec del Parc Natural del Montseny (2016).

 • Disseny i continguts d’una guia per identificar flora indicadora de prats per encàrrec del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (2015).

 • Disseny i col·locació d’un rètol sobre la bassa de can Dunyó, per encàrrec de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt (2015).
 • Redacció dels continguts i disseny gràfic de 20 nous rètols divulgatius de l’Escola de Natura de Parets. Aquests rètols estan instal·lats en els exteriors d’aquest equipament ambiental de l’Ajuntament de Parets del Vallès. El seu contingut divulga sobre aspectes com els paisatges del municipi, el ri Tenes, la fauna i els seus ambients, les plantes remeieres i l’horticultura ecològica. La instal·lació la va fer la pròpia brigada d’obres d’Aprèn (2013).
 • Desenvolupament del projecte: Treballs pel projecte Interreg IVC EUROSCAPES: diagnosi ambiental del paisatge forestal. Avaluació i millora de la senyalització de camins forestals. Activitats per recollir propostes de gestió del paisatge fluvial, per encàrrec de l’Ajuntament de Granollers (2010-2011).
 • Retolació naturalística a la riera de Caldes, al seu pas per Palau Solità i Plegamans, per encàrrec de l’Ajuntament de Palau Solità i Plegamans (2010).
 • Redacció de continguts per la setmana de la Biodiversitat per encàrrec de la Xarca de Custòdia del Territori (2010).
 • Díptic informatiu sobre l’Agenda 21 al municipi de Tagamanent, per encàrrec de l’Ajuntament de Tagamanent (2010)Diptic informatiu.
 • Díptic informatiu sobre l’Agenda 21 al municipi d’Aiguafreda,per encàrrec de l’Ajuntament d’Aiguafreda (2010).
 • Senyalització i millora d’accessos a elements patrimonials a La Garriga, per encàrrec de l’Ajutament de la Garriga (2009).
 • Retolació naturalística al riu Tenes, per encàrrec de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt (2009).
 • Campanya informativa sobre la implantació del sistema de recollida d’escombraries porta a porta, per encàrrec de l’Ajuntament del Figueró (2009).
 • Xerrades sobre l’estalvi d’aigua a les llars per encàrrec de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt (2008).
 • Taller participatiu de Barri en el marc de l’Agenda 21 de la Garriga per encàrrec de l’Ajuntament de la Garriga (2008).

Podeu consultar les nostres entrades relacionades fent click a la categoria Educació/Comunicació de la columna de la dreta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s